Rabarbertaart
8 personen
Ingrediënten:
• 150 g koude roomboter
• 350 g bloem
• 4 eetlepels witte basterdsuiker
• snufje zout
• 2 eierdooiers
• 500 g rabarber
• 150 g geleisuiker
• 1 zakje amandelschaafsel
• boter om in te vetten
• bloem om te bestuiven
Bereiding:
Boter in blokjes snijden. Boter, bloem, suiker, zout en 1 eierdooier met koele hand tot samenhangende bal kneden. Deeg in stuk huishoudfolie wikkelen en minimaal 1 uur in koelkast leggen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. Rabarber in kom doen en geleisuiker en amandelschaafsel erdoor mengen. Werkvlak dun met bloem bestuiven en hierop deeg dun uitrollen tot cirkel die iets groter is dan doorsnede van taartvorm. Taartvorm met boter invetten en bekleden met deegcirkel. Rest van deeg bewaren voor ruitpatroon. Taartvorm vullen met rabarbermengsel. Uit rest van deeg lange reepjes snijden. Met reepjes deeg ruitpatroon bovenop vulling maken. Eierdooier loskloppen en hiermee ruitpatroon bestrijken. Taart 35 à 40 minuten in oven bakken tot bovenkant goudbruin is.