Witlofsalade met appel en walnoten
4 personen
Ingrediënten:
• 4 struikjes witlof, in de lengte gehalveerd en in lange repen
• 75 g rucola
• 1 rode ui, in halve ringen
• 1 groene zure appel, in dunne reepjes
• sap van 1 citroen
• 3 eetlepels gerookte spekreepjes
• 100 g walnoten
• voor de vinaigrette
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel wittewijnazijn
• 1 theelepel honing
Bereiding:
Meng voor de vinaigrette de olijfolie, wittewijnazijn en honing door elkaar. Dit gaat het beste door alles goed te schudden in een afgesloten potje.Schep de repen witlof, de rucola, de ui en de appel door elkaar en besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan. Haal ze uit de pan en bak de walnoten kort in het spekvet. Laat spek en noten uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
Meng de vinaigrette door de witlofsalade en schep voorzichtig de spekjes en noten erdoor. Bestrooi met zout en peper en verdeel over vier borden.